Leskur i Setesdal

Prosjektets motto LYSNING er en referanse til opplevelsen man har av en lysning i skogen. En massiv trekonstruksjon som er fylt av lys og er en del av det overveldende Setesdalslandskapet – fjell, skog, vann og himmel. Lyspunktene er godt synlige og danner en sammenheng og rytme for alle trafikanter som er på veg opp […]

Room renovation in Hornnes

Old and new. Renovation of a tv room into a dining room. The room had no direct view to the garden back of the house, so we opened it to enjoy the landscape. We decided to show the joints of the wood by cutting it in a 30 degrees angle, creating a beautiful pattern in […]

Ombygging enebolig Gautestadvegen
Våningshus i Valle

Vi har fått godkjent rammesøknad for oppbygging av et spennende våningshus i Valle sentrum, Setesdal. Huset er en moderne fortolkning av et typisk Setesdalshus.

Tilbygg i Flatebygd, Evje

A new extension was added to the existant house, between it and the barn. The main idea was to bring the landscape to the inside and connect the existant buildings. The extension connects the house, the barn and the landscape around, not very visible from the inside of the existant house. The roof goes in […]

Hannevik terrasse, Kristiansand

The task was to renovate one of the houses of the famous german architect Thilo Schoder in Hannevik terrasse, Kristiansand, and build a garage to the owners. The existant garage was situated on the side of the house with few parking places and a steep entrance, difficult to acces in winter time. So we moved […]

Hytteutvidelse, Son i Vestby

Extension and facade change for a small cabin in Son, Vestby kommune. Subtle changes were made in the organisation of the rooms and windows sizes to make the light and landscape come inside were needed.

3D Visualisering Evje Torg

3D visualisering av det nye torget på Evje i Setesdal.

Kraftverk Byglandsfjord

Mulighetsstudie for en kraftverk ved Byglandsfjord dam. Bygget er ment som et monument til jordens energi, med farger som endrer for å vise mengden av vannets skapet energi.

Hytte Los Molles 2.0

Norwegian version of the cabin in Los Molles, Chile. A simple cabin in the mountains to scape from the city and enjoy the norwegian fiords. The cabin was projected as an insulated massive wood unit with an usable floor area of 49,1m².

Tesla ladestasjon i Bygland

A small symbol meant to be seen from the main road and talk the same language as the existing buildings. The building gives shelter to the power transformers of the Tesla charging stations. These transformers needed to be protected and have a good ventilation at the same time.

Sommerhytte

Studieprosjekt for en hytte ved Byglansfjord, Setesdal.

Swimming pool in St. Prex

The project is placed in relation to the existant sports hall, aligned with this building to the north. All the services related to the new swimming pool are placed in the first floor in an L form. This placement filters the relation between interior/exterior.We gave special attention to the passage between the 2 buildings. This […]

Enebolig Abusdal & Malm

Inspirasjon for dette boligprosjektet er hentet fra det tradisjonelle setesdalhuset, med saltak og en enkel, langstrakt bygningskropp. Eneboligens tomt ligger høyt i et skrånende landskap, med svært gode utsiktsforhold mot øst, sør og vest, og med en skogdekt li i nord. Ankomsten er via en grusvei som kommer inn på nordsiden av huset hvor soverom […]

3D Visualisering Evje Sentrum

Oppgaven var å 3D visualisere den nye sentrum i Evje, Setesdal.

Terrasser

In a very unused and steep terrain, a set of terraces create rooms to experience the surrounding landscape

Shoeshelf 2

Laget i 15mm bjørkefinér. På samme måtte som første skohylla, den er delt i to: nederste del for skoene og øverste del for nøkler, sharf og små ting. Utfordringen nå, var å bygge selve skohylla på 2 forskjellige retninger, for å gi plass til sirkulasjonen i huset og for å ha nok plass til skolagring. […]

Bibliothèque à Crassier
Cabin in Senum

Cabin extension in front of the Otra river. The intention was to keep the image and the form of the existing cabin, while having a modern layout. The placement of the extension creates a new entrance in between the cabins by one side, and a protected space for the summer activities.

Shoeshelf

Made in 15mm plywood. We divided the shelf in two parts, the lower part for the shoes and the upper part for small things like keys, scarfs, wallet, etc. We thought this shoeshelf as a surprise and as beautiful element in the house entrance

Wardrobe door

We built this door thinking about children. They like to hide and see what is happening outside the wardrobe, so we make this situation part of the design.

Basel Pavilion of Culture

The proposal represents the ability to investigate, discover and share, rather than passively being served the information you need as a visitor in Basel. In the creation of a frame for this activity we sought something apparently simple, somewhat hidden, that as one approaches reveals something more. The striving for simplicity was also important in […]

La Isla street furniture

Project made in collaboration with furniture designer Gonzalo Scolari, for the workshop “Generative Furniture” held in Chile in october, 2013 by DUM-DUM Lab. The task was to generate an urban furniture based on parametric design. The Isle has different heights in order to let people use it in different ways: lay down, sit, kneel or […]

A roof in the backyard

A sunscreen and renovation of a backyard in Vålerenga, Oslo. A roof that works as a gathering place in summertime.

Cabin in Los Molles, Chile

The project Cabaña en Los Molles, is located on the central coast of Chile, on a steep site facing the sea. These two factors defined the project: different levels adapted to the site and a main facade open to the coast. In the first case, we sought to minimize the excavated area, and equilibrate it […]

Overskap

This mix of shelf and hanger was conceived as an open and light piece of furniture. The form was given by the circulation between bedrooms and living room. The place was very small so the shelf needed to be light and not massive, opening itself to the “public” zone of the appartment. Materials used: Norwegian […]

Wooden Shelf

A simple geometric form that gives the possibility of different configurations in the wall when putted together.

Wooden pendant Lamp

Form This wooden pendant lamp is the result of a study of standard size wooden laths, and the potential to construct sophisticated geometrical shapes. A form, that can be described as a torus intersected with an ellipse, was created by simple displacement of laths, both horizontally and vertically. This shape is in itself rigid, and […]

Derut Table

Private commission to design and build a living table. By giving the table a defiined form, we create the space around it and at the same time define the way people moves around it.The materials used were a solid 5cm thick norwegian spruce plate, something difficult and expensive to find. The table is just assembled. […]